Roel Versteilen


Project Manager

  Heb je nog vragen?

  Bel ons op
  077 302 0028

  Of laat je gegevens achter zodat wij contact kunnen opnemen

  Website Groene Economie Limburg:‘Klanten zijn prettig verbaasd’

  Stichting Groene Economie Limburg heeft een heldere missie: het verduurzamen van Limburgse bedrijven. Om die ambitie te ondersteunen, wilde de organisatie een levendige en inspirerende website waar ondernemers makkelijk vinden wat ze zoeken. AppComm ging met die opdracht aan de slag.

  “De omslag naar een duurzame maatschappij is onvermijdelijk. Voor de planeet, voor het klimaat. Bedrijven moeten mee. Sterker: alleen duurzame bedrijven hebben toekomst.” Michel van Lieshout, directeur stichting Groene Economie Limburg is stellig. “Hoe eerder je er in investeert, hoe beter. Nu krijgen duurzame ondernemers positieve aandacht in de media en hebben ze een gunfactor. Straks krijg je alleen nog aandacht als je niet-duurzaam bent. Dan ben je als ondernemer te laat.”

  Brede ondersteuning

  Volgens Michel willen veel bedrijven verduurzamen, maar hebben ze een duwtje in de rug nodig. Vandaar de oprichting van Groene Economie Limburg medio 2020. “De ene ondernemer wil weten hoe het financieel en met subsidies zit, de andere zoekt voorbeelden, een derde wil concreet weten wat hij kan doen en weer iemand anders wil een sparringpartner of in contact komen met leveranciers. Groene Economie Limburg is een onafhankelijke en niet-commerciële stichting met een netwerk van zo’n 80 organisaties en bedrijven die met alle vragen kunnen helpen.”

  Soepel ontwikkelproces

  Alle informatie en inspiratie vinden ondernemers nu op de site van Groene Economie Limburg. Michel: “We hadden drie webbouwers uitgenodigd voor een gesprek. Dat gesprek en de offerte waren voor ons reden om met AppComm in zee te gaan. Bovendien spraken de sites ons aan die zij gebouwd hebben: ze zijn overzichtelijk, hebben veel beeld en korte tekstblokken.” Het ontwikkelproces verliep soepel, aldus Michel. “We hadden hoge eisen: inspirerend, levendig, gebruikersvriendelijk, niet te commercieel, zeker niet saai. Ze hebben goed met ons meegedacht.”

  Complimenten

  Michel is zeer te spreken over het eindresultaat. “Het voldoet aan onze eisen en verwachtingen. We krijgen er veel complimenten over. Van collega’s, van gemeenten, van netwerkpartners. Ze zijn prettig verbaasd over de site.” Nu is het zaak om ondernemers naar de site te bewegen. “Daarvoor gaan we onder meer social media en nieuwsbrieven gebruiken. En dit verhaal helpt ongetwijfeld ook…”

  Ben je benieuwd wat AppComm voor jouw bedrijf kan betekenen? Neem contact met ons op!